Dahles Auto AS har siden oppstarten i 1948 etablert seg i Sarpsborg, Halden og Fredrikstad som merkeforhandler. De siste årene har vi merket en markant oppgang i etterspørsel av brukte elbiler, og derfor har våre ansatte fått en grundig innføring i hva man burde se etter, og være obs på.

På Dahles Auto reparerer vi steinsprutskader. Ved større skader eller sprekker i vinduet, bytter vi hele. En stor fordel ved elbil er at den har få bevegelige deler sammenlignet med fossildrevne biler. De trenger ikke oljeskift, de får heller ikke problemer med registerreim og rustne eksosrør. Til gjengjeld er det visse ting man burde sjekke før man skriver under kontrakt ved kjøp av brukt elbil.

Batteri og lading

  • Sjekk garantitid som er igjen på batteriet. Normen i dag er 8 år / 160 000km. På nyere elbiler er det lite trolig at den vil komme under 70% kapasitet på 8 år. Det er gjort undersøkelser på Tesla Model S, som viser at batteriene kun har tapt 10 prosent kapasitet etter 300.000 kilometer.
  • Spør om forrige eiers ladevaner. Mye hurtiglading er erfaringsmessig tøffere for batteriet enn rutinemessig sakte hjemmelading.
  • Sjekk bilens ladekontakt for eventuelle feil og skader, samt dokumentasjon hvis dette tidligere har blitt reparert.

Bremser

  • Fra 1. mars 2022 er EU-kontrollkravet til rust på bremseskivene bak senket fra maks 25 prosent til 50 prosent. Det øker den praktiske levetiden og senker kostnadene på bremsedeler.
  • Det er kanskje overraskende, men man bremser sjeldnere i en elbil enn i en fossildrevet bil. Dette er det ikke alle som vet, derfor er det viktig at man bremser litt ekstra innimellom for å motvirke rustskader på grunn av manglende bruk. Derfor er det verdt å sjekke bremsene før kjøp.

Har du spørsmål til kjøp av elbil eller trenger å kjøpe bil nå, hører vi gjerne fra deg!